Telefoon

088 - 28 27 000

Email

klantenservice@werkendleren.nl

Openingstijden

Ma-vr: 9.00-17.00uur

BSO 4 tot 8 jaar

Kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar maken een grote ontwikkeling door. Ze beginnen als jonge kleuter en worden uiteindelijk schoolkind. Kinderen beginnen abstract te denken, zijn meer op zichzelf gericht en gaan anders naar de wereld kijken. Als pedagogisch medewerker ben jij een belangrijke schakel in deze ontwikkeling van kinderen. Wil jij meer kennis en kunde om de ontwikkeling van kinderen op deze gevoelige leeftijd zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen? Dan is het scholingstraject BSO 4 tot 8 jaar echt iets voor jou!

De module

In de periode van 4 tot 8 jaar ontwikkelt het kind zich van kleuter tot schoolkind. Het leert lezen, schrijven en zijn percepties van de wereld om hen heen veranderen. Als pedagogisch medewerker kun je van grote waarde zijn om kinderen tijdens deze ‘gevoelige periode’ in hun ontwikkeling zo goed mogelijk te begeleiden. Deelname aan dit traject heeft als voordeel dat jij specifieke kennis en vaardigheden op doet ten behoeve van de doelgroep 4 tot 8 jaar en jouw kennis een meerwaarde is voor de kinderopvang.

Kennis en vaardigheden met betrekking tot de ontwikkeling van 4-tot 8-jarige kinderen maken onderdeel uit van dit scholingstraject. Hierin komt de neurologische, creatieve, morele en gedragsontwikkeling aanbod. Je leert in te spelen op de interesses en behoeften van de kinderen van 4 tot 8 jaar. Je laat ze kennis maken met een verscheidenheid aan activiteiten, die aansluiten bij de ontwikkeling van de groep. Ook worden thema’s als 21-eeuwse vaardigheden, de Growth Mindset (Dweck) en ervaringsgericht onderwijs (EGO, Laevers) behandeld.

In deze training wordt gebruikgemaakt van blended learning. Dit houdt in dat de training bestaat uit zowel fysieke bijeenkomsten als online trainingen. De online trainingen volg je op een eigen gekozen moment en plek. Praktijkopdrachten zijn ook onderdeel van deze online training. Hierdoor leer je op een zo’n efficiënt mogelijke manier op momenten dat het jou uitkomt.

De studieduur van dit scholingstraject is 8 weken. Elke week ben je gemiddeld 2 uur bezig met het volgen van een e-learning module. In deze e-learning ontvang je ook praktijkopdrachten, die je kunt uitvoeren binnen jouw stage/werkplek (gemiddeld 4 uur per week). Deze praktijkopdrachten voltooi je wederom in de e-learning. Ook heb je één fysieke en één online bijeenkomst in de periode van 8 weken (2 x 4 uur). Hierin staan de volgende onderdelen centraal: het delen van ervaringen, het oefenen van vaardigheden en het stellen van vragen centraal. Afhankelijk van jouw bestaande kennis, ervaringen en studiesnelheid kan de studielast verschillen van het gemiddelde aantal uren.

Investering

In het kader van NL leert door wordt het scholingsaanbod kosteloos aangeboden

De kosten voor deze online training zijn inclusief:

  • E-Learning
  • Certificaat of bewijs van deelname

Studieduur: 8 weken
Studiebelasting: 100 tot 240 uur