Telefoon

088 - 28 27 000

Email

klantenservice@werkendleren.nl

Openingstijden

Ma-vr: 9.00-17.00uur

BSO 8 tot 12 jaar

Oudere kinderen vragen van jou als pedagogisch medewerker een andere benadering. Ze zijn meer met leeftijdsgenoten bezig, ontdekken hun talenten en kunnen veel dingen al zelfstandig. Ben jij benieuwd naar de specialistische kennis en kunde om kinderen van 8 tot 12 jaar goed te kunnen begeleiden en stimuleren op de kinderopvang? Dan is deze training iets voor jou!

De module

Deze verdiepende module geeft jou de specialistische kennis omtrent de behoeftes en ontwikkelingen van kinderen van 8 tot 12 jaar. Door de continuroosters is de kinderopvang steeds belangrijker geworden in het leven van kinderen en is het belangrijk om hen op een adequate manier te kunnen opvangen. De opvang voor kinderen in deze leeftijdsgroep moet bijdragen aan het ‘inclusieve klimaat’, waarin elk kind zijn talenten en zelfstandigheid kan ontplooien.

De inhoud van het scholingstraject bestaat uit het verwerven van specialistische kennis en vaardigheden gericht op de opvang en ontwikkeling van kinderen van 8 tot 12 jaar. Je leert onder andere over de ontwikkelingspsychologie, stimuleren van ontwikkeling, de pre-pubertijd en seksuele ontwikkeling, het mediagebruik en het stimuleren van de zelfstandigheid van kinderen.

In deze training wordt gebruikgemaakt van blended learning. Dit houdt in dat het scholingstraject bestaat uit zowel fysieke bijeenkomsten als online trainingen. De online trainingen volg je op een eigen gekozen moment en plek. Hierdoor leer je op een zo’n efficiënt mogelijke manier op momenten dat het jou uitkomt.

De studieduur van dit scholingstraject is 8 weken. Elke week ben je gemiddeld 2 uur bezig met het volgen van een e-learning module. In deze e-learning ontvang je ook praktijkopdrachten, die je kunt uitvoeren binnen jouw stage/werkplek (gemiddeld 4 uur per week). Deze praktijkopdrachten voltooi je wederom in de e-learning. Ook heb je één fysieke en één online bijeenkomst in de periode van 8 weken (2 x 4 uur). Hierin staan de volgende onderdelen centraal: het delen van ervaringen, het oefenen van vaardigheden en het stellen van vragen centraal. Afhankelijk van jouw bestaande kennis, ervaringen en studiesnelheid kan de studielast verschillen van het gemiddelde aantal uren.

Investering

In het kader van NL leert door wordt het scholingsaanbod kosteloos aangeboden

De kosten voor deze online training zijn inclusief:

  • E-Learning
  • Certificaat of bewijs van deelname

Studieduur: 8 weken
Studiebelasting: 100 tot 240 uur