Telefoon

088 - 28 27 000

Email

klantenservice@werkendleren.nl

Openingstijden

Ma-vr: 9.00-17.00uur

Ontwikkelingsgericht werken in de VVE

Deze training geeft jou de benodigde basiskennis omtrent de VVE, waarin de brede ontwikkeling van kinderen van 2,5 tot 4 jaar oud centraal staat. Ook maak je kennis met verschillende VVE-programma’s, die het meest gebruikt worden in VVE-locaties door heel Nederland.

De module

Na deze training gevolgd te hebben ken je de doorgaande leerlijnen, kun je zorg bieden afgestemd op elk kind en leer je te communiceren met ouders, ongeacht hun achtergrond. Door het volgen van deze training sta jij, door de verworven kennis en vaardigheden, sterker in je schoenen wanneer jij start als pedagogisch medewerker in een VVE locatie.

De basiskennis omtrent de VVE staat in deze training centraal: hoe stimuleer je als PM’er de brede ontwikkeling van kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Je maakt kennis met de leerdoelen, die aan deze ontwikkeling gekoppeld zijn door het SLO, en de VVE-programma’s die deze leerdoelen in een methode hebben gestructureerd. Ook leer je in deze training over ouderbetrokkenheid, het vastleggen van de ontwikkeling van individuele kinderen en het grijpen van kansen om deze ontwikkeling te stimuleren.

In deze training wordt gebruikgemaakt van blended learning. Dit houdt in dat de training bestaat uit zowel fysieke bijeenkomsten als online trainingen. De online trainingen volg je op een eigen gekozen moment en plek. Praktijkopdrachten zijn ook onderdeel van deze online training. Hierdoor leer je op een zo’n efficiënt mogelijke manier op momenten dat het jou uitkomt.

De studieduur van dit scholingstraject is 8 weken. Elke week ben je gemiddeld 2 uur bezig met het volgen van een e-learning module. In deze e-learning ontvang je ook praktijkopdrachten, die je kunt uitvoeren binnen jouw stage/werkplek (gemiddeld 4 uur per week). Deze praktijkopdrachten voltooi je wederom in de e-learning. Ook heb je één fysieke en één online bijeenkomst in de periode van 8 weken (2 x 4 uur). Hierin staan de volgende onderdelen centraal: het delen van ervaringen, het oefenen van vaardigheden en het stellen van vragen centraal. Afhankelijk van jouw bestaande kennis, ervaringen en studiesnelheid kan de studielast verschillen van het gemiddelde aantal uren.

Investering

In het kader van NL leert door wordt het scholingsaanbod kosteloos aangeboden

De kosten voor deze online training zijn inclusief:

  • E-Learning
  • Certificaat of bewijs van deelname

Studieduur: 8 weken
Studiebelasting: 100 tot 240 uur