Telefoon

088 - 28 27 000

Email

klantenservice@werkendleren.nl

Openingstijden

Ma-vr: 9.00-17.00uur

Ruimte voor Baby’s (Train de Trainer)

Hoe geef je ruimte aan baby’s? En wil je de kwaliteit van de baby-opvang verhogen? Het Train-de-Trainer-programma Ruimte voor Baby’s is bedoeld voor zowel externe trainers als voor interne trainers die hun eigen collega’s willen trainen. In deze training leer je hoe jij pm’ers aandacht en ruimte kunt laten bieden aan de jongste kinderen op het kinderdagverblijf.

De module

Om in aanmerking te komen dienen de trainers te beschikken over minimaal HBO denk en werkniveau, en dienen zij te beschikken over vaardigheden op het gebied van communicatie, groepsdynamica en didactiek.

In de train-de-trainer krijgen de deelnemers de noodzakelijke bagage voor het zelfstandig uitvoeren van de training door:

  • Overdracht van wetenschappelijke kennis die in de training is verwerkt
  • Overdracht van de trainingsinhoud en oefenen met praktische onderdelen
  • Implementatie en borging van het geleerde in de organisatie.

Een goede baby-opvang vraagt specifieke vaardigheden, kennis en gedrag van de pedagogisch medewerker. Als vaste kracht op de babygroep ben jij voor de baby al snel een vertrouwd gezicht. Dit is heel belangrijk voor het sociaal-emotionele veiligheidsgevoel van de baby. Door het gedrag van de baby goed te kunnen analyseren en te interpreteren, weet je welke behoeften het heeft en kun je hier goed op reageren.

Investering

In het kader van NL leert door wordt het scholingsaanbod kosteloos aangeboden

De kosten voor deze online training zijn inclusief:

  • E-Learning
  • Certificaat of bewijs van deelname

Studieduur: 4 tot 8 weken
Studiebelasting: 20 tot 30 uur